2021 - 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKİNCİ DÖNEM OKUL ÖNCESİ KAYITLARIMIZ BAŞLADI !!!

Okul öncesi dönem; gelişimin en hızlı olduğu, kişiliğin temellerinin atıldığı, çocuğun yakın çevresinden en çok etkilendiği ve her türlü öğrenmeye açık olduğu, bir dönemi içerir. Okul öncesi eğitimin amacı çocuğun gelişim özeliklerine uygun olmalıdır. Bunun yanında uygun bir eğitim sistemi ve bu eğitim sistemine uygun sağlıklı bir çevre ile çocuğun gelişimi sağlamalıdır. Okul öncesi dönem olarak tanımlanan 0-72 ay dönemi çocuğun bilişsel, duygusal, sosyal ve psiko-motor gelişimleri açısından kritik bir öneme sahiptir. Yapılan araştırmalar sonucunda okul öncesi eğitimi alan çocukların ileriki yıllarında ve okul hayatlarında daha başarılı oldukları tespit edilmiştir. Okul öncesi dönemde, eğitim gereksinimleri doğru biçimde karşılanmayan çocukların daha sonraki dönemlere sağlıklı bireyler olarak ulaşmaları çok güç olmaktadır. Bu yüzden de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması oldukça önemlidir.

Değerli Velilerimiz okulöncesi eğitimi yaygınlaştırmak, öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sağlamak için ve mahallemizde kreş bulunmadığından dolayı ; Okulumuzda 48-55 aylık ( küçük grup) okul öncesi sınıfı açılması planlanmaktadır. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminde hizmet verecek olan okul öncesi sınıfı kayıtlarımız 17.01.2022 -  28.01.2022 tarileri arasında yapılcaktır. Kayıt yaptırmak isteyen velilerimizin okul idaresine başvurmalarını rica ederiz.

17.01.2022 452

Kaynak: okul